Hvordan ser luftfiltrering ud

Der er to typer luftfiltre: filtre, som kan fange partikler, og filtre, som kan stoppe luftarter. Begge filtre har samme opgave, nemlig at reducere koncentrationen af ​​partikler i luften. Luftarter kan filtreres ud ved adsorption. Adsorption opstår som et resultat af virkningen af ​​London-spredningskræfter (en type af Van der Waals-kræfter), der forekommer mellem partikler. Disse kræfter har lignende egenskaber som tyngdekræfterne, der findes for eksempel mellem planeter. Aktivt kul i sådanne filtre er i stand til at filtrere luftformige partikler fra luften ved adsorption. Afhængigt af anvendelsesområdet kan der anvendes forskellige typer kul.

Particle interception

Partikler kan fanges på fire måder

Det er filterklasse, filterets konstruktion og partikelstørrelsen som er ansvarlig for filtreringsgraden. Luftfiltre kan arbejde følgende:

Hvordan arbejder filtre?

  • Si-effekt
  • Masse inerti effekt
  • blokade-effekt
  • diffusion-effekt

Si-effekt

En af de mest almindelige effekter i luftfiltre. Princippet er simpelt: partiklen er større end rummet mellem filterets fibre og opfanges således.

Masse inerti effekt

Det her princip for filtrering anvendes, når partikelmassen er stor. Partiklen bevæger sig med høj hastighed. På grund af dens vægt støder partiklen sammen med filterets fiber derhenne, hvor luftstrømmen ændres.

Blokade-effekt

Det er vigtigt ved dette princip, at partiklerne interagerer med hinanden (Van der Waals-kræfter). Større filterets fiber tiltrækker relativt små støvpartikler. Efter at partiklerne er fanget, forbliver de mellem filterets fiber.

Diffusion-effekt

Meget små partikler har tendens til at bevæge sig kaotisk. Dette fænomen er kendt som Brownske bevægelser. Bevægelsesbaner af partiklerne kan afvige fra retningen af ​​luftstrømmen. Der er en god chance for, at partiklerne berører filterets fiber som et resultat af Brownske bevægelser. De forskellige filtreringsmetoder kan præsenteres ved et diagram. På den måde kan effekten af ​​interaktionen, afhængigt af partikelstørrelsen, nøjagtigt ses.