Sygehuse og klinikkerSygehuse og klinikker

AFPRO Filters leverer filtre til sygehuse

God luftkvalitet på sygehuse har en meget stor betydning for patientens, medarbejdernes og besøgendes sundhed. Filtre, der anvendes i sygehusene, skal opfylde alle krav og overholde europæiske standarder. AFPRO Filters har over 35 års erfaring inden for luftfiltrering på sygehuse og klinikker.

Energieffektive filtre

Det er som regel elforbrug, som sygehuse bliver først opmærksomme på, når de vælger luftfiltre. Cirka 70% af samlede udgifter til luftfiltrering er forbundet med energiomkostninger. Med indførelsen af ​​Eurovent-energicertificering er det meget lettere at vælge et effektivt luftfilter. Mærket gælder for alle ISO16890-kompatible filtre og omfatter filtreringsklasser fra PM10 til PM1. AFPRO Filters har indført energieffektive luftfiltre A+ for at hjælpe sygehusene med at reducere elforbrug og dermed at spare penge.

Ydeevne

For optimal luftkvalitet, hygiejne og renhed er ikke kun filterklasser, men også effektiviteten af ​​luftfiltre i den givne klasse vigtig. Derfor skal MTE-værdien til ePM1-klassen svare til 50%. Dette betyder, at luftfilteret, der anvendes ved 0,01 μm partikler, skal have en effektivitet på mindst 50% ePM1. Vores filtre i HQ85-serien har en effektivitet på 60% og fører dermed til en betydelig forbedring af luftkvaliteten på sygehuse.

Tre vigtigste funktioner af luftfiltre på sygehuse

  • Beskyttelse af patienter og medarbejdere mod infektioner
  • Beskyttelse af ventilationsanlæg mod forurening
  • Reduktion af driftsomkostninger ved at reducere elforbruget

Kravene til luftkvalitet på et sygehus varierer betydeligt fra afdeling til afdeling. I nogle dele af sygehusene, såsom venterum og kontorer, er standard luftkvalitet tilstrækkelig. I langt de fleste tilfælde er kravene dog meget højere. De strengeste standarder gælder selvfølgelig for operationsstuer og intensivafdelinger.

Det vigtige aspekt, der adskiller disse rum fra andre, er, at det ikke kun er luftkvaliteten i operationsstuen, men også filtrering af ​​udsugningsluften, som har en stor betydning,  for at forhindre forurening af det ydre miljø.

Jo højere standarder og kvalitetskrav, jo mere effektive filtre skal bruges. Filtreringen udføres normalt i flere trin – startende fra forfiltret i ePM10 75% -klassen gennem hoved- og slutfiltrene i ePM1 60% / ePM1 80% og H13-klasser.