FødevareindustriFødevareindustri

AFPRO-filtre designet til fødevare- og medicinalindustri

AFPRO har mange års erfaring med at levere filtre til fødevare- og medicinalindustrien. Det er en stor udfordring, fordi rum i virksomheder i disse brancher kræver den højeste grad af sterilitet. Vores filtre sikrer ikke kun tilstrækkelig luftkvalitet, men hjælper også vores kunder med at eliminere risikoen for at trække store produktserier tilbage fra markedet.

Forarbejdning af fødevarer og farmaceutiske produkter skal opfylde strenge kvalitetsstandarder og tage højde for alle nyeste ændringer i hygiejnebestemmelser og -standarder. Kontrol i enhederne udføres af den statslige sanitetsinspektion og internationalt af Food and Drug Administration (FDA).

Hvorfor er det så vigtigt at kontrollere, om alle standarder i produktionsprocessen er opfyldt? Vi skal være klar over, at en kvadratmeter ufiltreret område kan indeholde millioner af naturlige og kunstige støvpartikler, gasser, mikroorganismer, bakterier, svampe og vira.

Listeria Monocytogenes

Listeria Monocytogenes er gram-positive, relativt anaerobe, mobile, ikke-sporedannende mikroorganismer, der er meget udbredt i miljøet. Karakteristisk for dem er, at de kan formere sig ved 2-4 grader Celsius, hvad så betyder, at mad, der opbevares under disse forhold, kan være kilden til infektion hos mennesker. Infektion med denne mikroorganisme forekommer oftest ved indtagelse og  er især farlig for gravide og nyfødte. Hos moderen ligner sygdommen en influenza eller en betændelse i urinvejene. Der er også tilfælde af asymptomatiske infektioner, som i 90% kan føre til død eller alvorlig skade på fosteret. Listeria-bakterier udgør en stor risiko for det ufødte barn, da de spredes via blodet i moderens krop. Den mest effektive metode til at undgå forurening af fødevarer med Listeria-bakterier er, at indføre effektive luftfiltreringssystemer i virksomheder, der producerer og distribuerer fødevarer. Sådanne systemer kan garantere fødevaresikkerhed. (kilde: RDC)

Omkostninger ved tilbagekaldelse af produkt

Forskning viste, at 81% af respondenterne mente, at tilbagekaldelse af en produktserie havde “betydelige” eller “katastrofale” konsekvenser for deres forretning.

AFPRO Filters understøtter et sundt arbejdsmiljø

Indendørs luft kan blive smittet af nogle produktionsprocesser. Recirkulation eller manglende filtrering af luften kan føre til forurening eller sundhedsproblemer hos medarbejdere.

AFPRO Filters kan anbefale passende løsninger efter lufttest i din virksomhed med højt specialiseret udstyr. Samtidig kan vi udføre Eurovent 4-10 in situ test og kontrollere, om luftfiltreringssystemet fungerer i overensstemmelse med de gældende standarder og forskrifter.

Indendørs luftkvalitet (IAQ) kan opnås med de rigtige luftfiltre, både indendørs og udendørs. Med vores luftfiltre reducerer du derudover elforbruget pr. år.

 

 

Tips til luftfiltrering i fødevareindustri Tips til luftfiltrering i fødevareindustri
Learn more