Laboratorium

AFPRO-filtre står for kvalitet, holdbarhed og innovation. For fortsat at garantere vores kunder disse vigtige kerneværdier, har AFPRO Filters oprettet egne højt avancerede laboratorier. Her udføres daglig forskning for at gøre vores luftfiltre mere effektive og bæredygtige. AFPRO Filters overvåger alle produkter i overensstemmelse med ISO 9001 kvalitetssikringssystem. Råvarer, halvfabrikater og slutprodukter kontrolleres på baggrund af kriterier, der er defineret i kvalitetssystemet. Dette garanterer en konstant og høj kvalitet af vores produkter.

Forsknings- og udviklingslaboratorium

Vores medarbejdere inden for forskning og udvikling bestræber sig på at udvikle nye filtermedier og filtreringsteknikker. F.eks. forsker laboratoriet på ubrydelige syntetiske fibre af høj kvalitet, som gradvist bygges ved hjælp af flerlagsteknik. Teknikken bidrager til større holdbarhed: luftmodstanden og derfor også energiforbruget af sådanne filtermedier er lavere. AFPRO-filtre er Eurovent-certificeret i henhold til Certify All-programmet. Eurovent-kvalitetsmærke garanterer ensartet kvalitet. Merværdien ved certificeringen er garanteret af uafhængige testlaboratorier i Sverige og Finland. Disse laboratorier udfører regelmæssigt blindprøver af alle filtre fra producenterne for at opfylde de strenge Eurovent-standarder.

Laboratorium for aktivt kul

Ud over forsknings- og udviklingslaboratoriet har AFPRO Filters et laboratorium for aktivt kul. Aktivt kul bruges til at opsamle gasformige partikler. AFPRO-laboratoriet udfører forskning omkring adsorptionsevnen for forskellige typer aktivt kul og filtermedier i overensstemmelse med de gældende standarder for aktivt kul. Laboratoriet kan også tage prøver hos kunder, som derefter bruges til at analysere filterets resterende levetid eller adsorptionsevne. Sådan en analyse er grundlaget for filteranbefalinger og konsekvenserne for luftkvalitet, energiforbrug og omkostninger.

AFPRO Filters tjenester

Vores laboratorium fungerer også som kundeservice og videnscenter, og kan tilbyder tjenester af AFPRO Filters. Her kan du få stor viden om luftfiltrering, filtermedier, teststandarder og overvågningsteknikker. Derudover har AFPRO Filters sin egen ISO16890 testkanal, som bruges til at teste og verificere den høje kvalitet af alle produktgrupper. Som kunde kan du også vælge filtre, der testes i henhold til den nyeste ISO16890 teststandard. Nedenfor finder du listen over vores tjenester.

Luftmålinger

Den viden, vi har fået i vores laboratorier, giver os mulighed for at udføre luftmålinger på stedet. Dermed kan vi vurdere, om hele filtersystemet lever op til de gældende standarder. Testmetoder, der anvendes under luftmålinger, er anført nedenfor: • Eurovent 4/10 – 1996 Bestemmelse af brøkeffektivitet af almindelige filtre. • ISO / CD 29462 Feltprøvning af generelle ventilationsfiltreringsenheder og -systemer for in situ-effektiv fjernelse baseret på partikelstørrelse og tryktab.

Undersøgelse af filtrenes ydeevne

Brugte filtre kan undersøges i vores laboratorium for at bestemme filterets ydeevne i henhold til kriterierne i ISO16890 (modstand – ydeevne), partikelanalyse og evnen til at fange partikler. Undersøgelsesresultaterne bruges som grundlag for at give kunden god rådgivning om filterets ydeevne.

Beregning af reelle omkostninger

Vores laboratorium råder også kunder til bevidst at træffe et bæredygtigt valg ved hjælp af Filter Durability Model (FDM). Modellen, udviklet af AFPRO Filters, giver indsigt i de faktiske omkostninger pr. filter pr. måned. FDM er baseret på de seneste filterteststandarder og retningslinjer for Eurovent-energimærke. Med beregninger kan AFPRO Filters nøjagtigt bestemme, hvilken type filter der er bedst til dine formål samt den mest energieffektive løsning til hele dit filtersystem.